Przepis na Zupa rybna z kawałami ryby w cieście
Zupa rybna z kawałami ryby w cieście to pożywna, bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu zupa, może być serwowana jako niewielki samodzielny posiłek lub element kilkudaniowego chińskiego posiłku. Do sporządzenia tej zupy nadają się filety ryb o zwartym mięsie takich jak miruna czy dorsz.
Czas przygotowania | 10 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 200 g filetu z białej ryby ze skórą (np. miruny lub dorsza)
Ciasto:
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 szt. białka jajka
Pozostałe składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego lub bulionu rybnego
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego lub startego
- 1 łyżeczka trawy cytrynowej
- 1 szt. papryczki chili posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki pędów bambusa pociętych w słupki
- garść ananasa w kostce (może być z puszki)
- 1 łyzka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- szczypta soli do smaku
- 1 szklanka oleju do głębokiego smażenia
Przyprawy:
- 1,5 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
Składniki
Ciasto:
Pozostałe składniki:
Przyprawy:
|
Sposób przygotowania
- Rybę posolić z obu stron i pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godziny. Następnie pokroić w kostkę 2x2 cm.
- Do gorącego bulionu wrzucić imbir, trawę cytrynową, papryczkę, pędy bambusa i kawałki ananasa.
- Wlać przyprawy: sos sojowy, sos rybny i sok z limonki. Gotować przez 3 minuty.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1558)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz