Przejdź do treści

Zupa rybna z kawałami ryby w cieście

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa rybna z kawałami ryby w cieście
Zupa rybna z kawałami ryby w cieście to pożywna, bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu zupa, może być serwowana jako niewielki samodzielny posiłek lub element kilkudaniowego chińskiego posiłku. Do sporządzenia tej zupy nadają się filety ryb o zwartym mięsie takich jak miruna czy dorsz.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 200 g filetu z białej ryby ze skórą (np. miruny lub dorsza)
Ciasto:
Pozostałe składniki:
Przyprawy:
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 200 g filetu z białej ryby ze skórą (np. miruny lub dorsza)
Ciasto:
Pozostałe składniki:
Przyprawy:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rybę posolić z obu stron i pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godziny. Następnie pokroić w kostkę 2x2 cm.
    Zupa rybna z kawałami ryby w cieście
  2. Rybę posolić z obu stron i pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godziny. Następnie pokroić w kostkę 2x2 cm.
  3. W woku rozgrzać 3 cm oleju, smażyć rybę partiami na złoty kolor. Wyjmować na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
    Zupa rybna z kawałami ryby w cieście
  4. Do gorącego bulionu wrzucić imbir, trawę cytrynową, papryczkę, pędy bambusa i kawałki ananasa.
  5. Wlać przyprawy: sos sojowy, sos rybny i sok z limonki. Gotować przez 3 minuty.
  6. Wrzucić kawałki ryby i dymkę, ewentualnie doprawić do smaku solą. Doprowadzić do wrzenia i podawać.
    Zupa rybna z kawałami ryby w cieście
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *