Przejdź do treści

Wołowina 5 smaków / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina 5 smaków
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Potrawa jest ekskluzywna i wygląda apetycznie. Należy do wyszukanych w moim mniemaniu. Jako dodatek podawać ryż jaśminowy.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 4 dni
Porcje
osób
Składniki
Bejca:
Pozostałe składniki:
  • 4 szt. papryki mogą być kolorowe
  • 5 szt. cebuli pokrojonych w piórka
  • 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą
  • 1 puszka kiełków fasoli mung (wrzucić na końcu razem z zalewą)
  • 2 łyzki ketchupu
  • 2 szt. kostki rosołowej wołowej
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 4 dni
Porcje
osób
Składniki
Bejca:
Pozostałe składniki:
  • 4 szt. papryki mogą być kolorowe
  • 5 szt. cebuli pokrojonych w piórka
  • 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą
  • 1 puszka kiełków fasoli mung (wrzucić na końcu razem z zalewą)
  • 2 łyzki ketchupu
  • 2 szt. kostki rosołowej wołowej
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Składniki bejcy mieszamy w kubku.
  2. Wołowinę kroimy w cieniutkie paski i wrzucamy ja do bejcy na całą noc.
  3. Po okresie marynowania; Wołowinę smażymy oddzielnie aż przestanie się pienić, warzywa też oddzielnie aż lekko zmiękną, potem łączymy, dodajemy ketchup i kostki wołowe. Można trochę razem dusić, ale bez przesady jakieś 20-30 minut. Praktycznie nie trzeba niczym już doprawiać. Ewentualnie wg uznania. Sos można zagęścić 2 łyżkami czerwonej , mielonej, słodkiej papryki. Zastępuję zasmażkę. Smacznego.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *