Placki z łososiem

Curry z dyni i białej fasoli

0

Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami

0
Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami to danie, które można spożywać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne serwowane z ryżem, może też być elementem kilkudaniowego chińskiego posiłku. Jednym ze składników są suszone krewetki, składnik zupełnie nieznany w Europie, w Chinach natomiast bardzo ceniony jako dodatek do dań smażonych i sałatek, o ciekawym słodkawym smaku i jędrnej konsystencji. Suszone krewetki należy namoczyć przed użyciem przez noc, ewentualnie zatrzeć w moździerzu lub bardzo drobno posiekać na sucho.

Czytaj dalej

Wołowina z warzywami i makaronem Mie

Smażona pierś kurczaka z liczi i ryżem (stir-fry)

0

Smażone tofu z kapustą pekińską i grzybami

0

Wieprzowina w cieście z dipem sojowo-miodowym

Kurczak na ostro z grilla

Japońskie pierożki Gyoza