Przejdź do treści

cukru trzcinowego

Makaron z warzywami

Ocena ze starego portalu: 4,68 / 22 oceny

Znakomite danie wegetariańskie z makaronu i warzyw. Podawać jako oddzielne danie lub dodatek do dań mięsnych (zamiast ryżu).

Banany w mleku kokosowym

Ocena ze starego portalu: 4,74 / 23 oceny

Bardzo łatwy i szybki do wykonania deser a do tego świetnie smakuje. Cały charakter daniu nadaje gęste mleko kokosowe.

Kurczak teriyaki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,94 / 17 ocen

Kurczak teriyaki to słynne japońskie danie, smażony kurczak w słono-słodkim sosie. Przedstawiony przepis jest niezwykle prosty ale także niezwykle smaczny. Użycie marmolady pomarańczowej dodaje daniu oryginalnego, ciekawego smaku. Danie proponujemy serwować z ryżem lub makaronem ryżowym oraz ogórkami polanymi słodkim sosem chili.

Pierś kaczki z mango

Pierś kaczki z mango to efektowne i smaczne tajskie danie. Pieczona pierś kaczki z chrupiącą skórką, okraszona słodko-kwaśnym sosem, podana na smażonym mango z porem.

Polędwiczki z kurczaka ze śliwkami

Polędwiczki z kurczaka ze śliwkami to błyskawiczne, efektowne i pyszne danie, które można podawać z powodzeniem podczas uroczystych okazji. Polędwiczki można zastąpić piersią kurczaka ale wtedy mięso nie jest już tak delikatne i miękkie.

Wołowina smażona stir-fry z brokułami

Wołowina smażona stir-fry z brokułami to błyskawiczne, zdrowe i smaczne danie, jedno z najpopularniejszych dań chińskich w USA. Wołowinę do tej potrawy należy starannie pokroić w cienkie paseczki, dzięki temu mięso będzie miękkie nawet po krótkim smażeniu z mieszaniem (stir-fry). Im twardsze mięso tym cieńsze powinny być paseczki, oczywiście danie będzie smaczniejsze przy zastosowaniu najdelikatniejszych kawałków wołowiny takich jak polędwica czy rostbef. Potrawę można opcjonalnie zagęścić mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody.

Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z ryżem Shirataki

Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki to bardzo łatwe do przygotowania, niskokaloryczne i smaczne danie. Jak większość dań z użyciem makaronu Shirataki wykonane według stałego schematu: przesmażyć mięso, dodać sos i Shirataki – w ten sposób możemy tworzyć niezliczoną ilość kompozycji.

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców to sałatka, którą możemy przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce. Porwane listki sałaty zamknąć w plastikowym pojemniku a sos osobno w słoiczku. Przed samym podaniem połączyć składniki i posypać orzechami. Stosować jako dodatek do dania głównego lub jako lekką przekąskę.