Przejdź do treści

Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun
Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun to ciekawa w smaku zupa słodko-kwaśna z dodatkiem suszonego tofu i grzybów Mun.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 40 minut
Czas oczekiwania kilka godzin moczenia tofu
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy (można połaczyć przed dodaniem do zupy):
Dodatki:
  • 1/2 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 łyżka słodkiego sosu chili
  • szczypta pieprzu
  • świeży koperek do przybrania
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 40 minut
Czas oczekiwania kilka godzin moczenia tofu
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy (można połaczyć przed dodaniem do zupy):
Dodatki:
  • 1/2 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 łyżka słodkiego sosu chili
  • szczypta pieprzu
  • świeży koperek do przybrania
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Laski suszonego tofu namoczyć w ciepłej wodzie i odstawić na kilka godzin.
    Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun
  2. Przygotować makaron ryżowy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić na sitku, przelać zimną woda, odstawić.
  3. Grzyby mun zalać wrzątkiem i pozostawić w niej przez 20 min. Po tym czasie odcedzić i pokroić w paski.
  4. Odcedzone z wody tofu pokroić w 1 i 1/2 cm kawałki.
  5. Do garnka z wrzącą wodą (bulionem) wrzucić tofu i grzyby. Dodać przyprawy. Gotować na niewielkim ogniu przez 30 minut.
  6. Do garnka z zupą dodać pomidory, pierś kurczaka, słodki sos chili, pieprz i gotować jeszcze przez 5 minut.
  7. Podawać zupę z makaronem ryżowym udekorowaną koperkiem.
    Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *