Przejdź do treści

Makaron z warzywami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Makaron z warzywami
Ocena ze starego portalu: 4,68 / 22 oceny
Znakomite danie wegetariańskie z makaronu i warzyw. Podawać jako oddzielne danie lub dodatek do dań mięsnych (zamiast ryżu).
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 250 g makaronu mie lub makaronu nitek
  • 2 szt. cebuli dymki szczypior pokrojony w 3 cm kawałki, cebulka w półplasterki
  • 1 szt. marchewki średniej, startej na grubej tarce
  • 2 ząbki czosnku posiekanego
  • 4 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 250 g makaronu mie lub makaronu nitek
  • 2 szt. cebuli dymki szczypior pokrojony w 3 cm kawałki, cebulka w półplasterki
  • 1 szt. marchewki średniej, startej na grubej tarce
  • 2 ząbki czosnku posiekanego
  • 4 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować warzywa. Wymieszać składniki sosu.
  2. Makaron ugotować według przepisu, przelać zimną wodą, osączyć. Podgrzać w woku 3 łyżki oleju, smażyć makaron ok. 5min, od czasu do czasu mieszając aż będzie lekko chrupiący (jeżeli makaron się przypala dodać trochę oleju). Wyjąć na talerz.
  3. Na 1 łyżce rozgrzanego oleju smażyć warzywa przez 1min, ciągle mieszając. Dodać makaron, dobrze wymieszać. Dodać sos, wymieszać, smażyć jeszcze 1 min. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *