Makaron po syczuańsku na zimno

Żeberka miodowo-czosnkowe

Japoński stek wołowy Donburi

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej Buta Teriyaki

Polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-imbirowym

Pierś kaczki w chrupiącej skórce

Kurczak w pięciu smakach z grejpfrutem i granatem

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 7 ocen
Kurczak w pięciu smakach z grejpfrutem i granatem to wakacyjne danie z owocami. Potrawa ta oprócz walorów smakowych jest niezwykle estetyczna wizualnie. Szybkie smażenie w woku sprawia, że kurczak nie chłonie tłuszczu a dodatek grejpfruta i owocu granatu przyśpiesza trawienie i dostarcza wielu witamin.

Czytaj dalej

Grillowana wieprzowina z ananasem i dymką

Ocena ze starego portalu: 4,60 / 5 ocen
Grillowana wieprzowina z ananasem i dymką to ciekawa propozycja na sezon grillowy lub całoroczne domowe grillowanie. Zamiast nieśmiertelnej kiełbaski chcemy zaproponować Wam znakomite danie na grilla w wydaniu orientalnym. Jest proste w przygotowaniu a efekt końcowy z pewności zadowoli nawet najwybredniejszych gości. Soczysty ananas w połączeniu z grillowanym mięsem w intensywnej imbirowo-cytrusowej marynacie tworzy wspaniały i oryginalny posiłek. Danie można zaserwować z gotowanym ryżem ale na grillu praktyczniej będzie zjeść z przypieczonym chlebkiem.

Czytaj dalej

Makaron soba z wieprzowiną i krewetkami

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Makaron soba z wieprzowiną i krewetkami to moja własna inwencja twórcza. Przygotowałem je ponieważ miałem do dyspozycji kawałek schabu, trochę krewetek i makaron soba. Jest to danie przyrządzone dokładnie tak jak lubię, krótko smażone na woku, doprawione na słono-ostro-słodko z dodatkiem mojego ulubionego gochujangu. Nie przypisałem je do żadnej konkretnej kuchni ponieważ jest to mieszanka japońsko (soba) - korańsko (gochujang) - chińska (smażenie stir-fry i chińskie składniki) czyli azjatyckie fusion. Nie musicie koniecznie używać gochujangu, może być inny sos lub pasta chili ale tylko gochujang nada jej charakterystycznego smaku, który tak lubię:)

Czytaj dalej

Makaron z pastą z czarnego sezamu

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Makaron z pastą z czarnego sezamu to przepis zaczerpnięty z książki „Super Natural Every Day” Heidi Swanson. Na pierwszy rzut oka danie wygląda na skomplikowane z powodu dużej ilości składników, jednak przygotowuje się je bardzo szybko a efekt jest... zniewalający! Pastę sezamową można przygotować sobie wcześniej i przechowywać w lodówce, z powodzeniem można wykonać ją na bazie białego sezamu. Pasta sezamowa jest tak popularna w Japonii, że istnieje nawet specjalny moździerz (suribachi) przeznaczony do jej ucierania. Autorka przepisu poleca również zastosowanie pasty do sałatek, brokułów, fasolki czy pieczonych ziemniaków.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty