Przepis na Pierś kaczki w chrupiącej skórce
Czas przygotowania | 45 minut |
Czas oczekiwania | 2 godziny |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. piersi kaczki dużych, ze skórą
Marynata:
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżeczka anyżu gwiazdkowatego zmielonego
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- sos hoisin do polania kaczki lub
- sos chili do polania kaczki
Składniki
Marynata:
Dodatki:
|
Sposób przygotowania
- W małej miseczce wymieszać składniki marynaty.
- Pierś kaczki włożyć do płytkiego, żaroodpornego naczynia. Zalać marynatą i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
- Po tym czasie odlać marynatę z kaczki, wstawić do nagrzanego piekarnika na 220C na 30 minut, smarując często glazurą.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1558)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz