Chrupiąca wieprzowina w sosie 03-2017

Zupa miso z warzywami i grzybami mun

Zupa miso z warzywami i grzybami mun to pyszna i zdrowa japońska zupa. Klasyczną miso wykonuje się z wodorostami wakame i tofu, tutaj prezentuję bardziej rozbudowaną wersję z dużą ilością zdrowych składników. Wymienione w przepisie warzywa można także zastąpić takimi składnikami jak rzepa, kalarepa, groszek lub fasolka szparagowa. Zupę można można podać także z ryżem gotowanym, będzie wtedy stanowić pełny, pożywny posiłek.

Czytaj dalej

Smażone tofu z grzybami Mun

Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami

0
Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami to specjalna odmiana sushi, do której przygotowania niezbędne są specjalne "torebki" wykonane ze smażonego tofu. "Torebki" wypełnia się ryżem i zjada maczając w sosie sojowym. W najprostszej wersji do napełnienia używamy czystego ryżu do sushi (zaprawionego octem). W naszym przepisie używamy ryżu z dodatkami: grzybami i tuńczykiem puszki. Przygotowany w ten sposób ryż nie wysycha i zachowuje swoją świeżość dlatego świetnie nadaje się jako prowiant na wycieczkę lub piknik.

Czytaj dalej

Makaron smażony z wieprzowiną

Ryż smażony z warzywami

0

Placki z tofu, krewetek i orzechów ginko (Hiryozu)

Jajka na parze z paluszkami krabowymi i grzybami Mun

Żółta zupa kokosowa z krewetkami

Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun