Kurczak chop suey / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Przepis jest naprawdę bardzo łatwy, kiełki znakomicie komponują się z kurczakiem! Jako dodatek polecam ugotowany ryż jaśminowy oraz fasolkę szparagową podaną na liściach sałaty, polaną kilkoma łyżkami sosu z uzyskanej potrawy z kurczaka. Ważne jest przetrzymanie kurczaka wymieszanego z sosem sojowym i cukrem w lodówce! Smacznego! 🙂

Czytaj dalej

Wieprzowina z cebulą i kiełkami fasoli mung / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)

Czytaj dalej

Kurczak z sezamem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Do stworzenia tego przepisu zainspirowała mnie wołowina w sezamie w jednej z warszawskich galerii handlowych. Możesz użyć wołowiny jednak w porównaniu z kurczakiem jest b. twarda. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Sałatka z chińskiego makaronu i kurczaka / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ta świeża orientalna sałatka z kruchej kapusty, kiełków fasoli, chińskiego makaronu i delikatnego mięsa z kurczaka doprawiona jest bogatym w smaku sosem sojowo-arachidowym.

Czytaj dalej

Sajgonki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Jest to oryginalny, tradycyjny przepis na Sajgonki. Można je podawać jako przekąskę, danie główne z ryżem oraz jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Wołowina 5 smaków / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Potrawa jest ekskluzywna i wygląda apetycznie. Należy do wyszukanych w moim mniemaniu. Jako dodatek podawać ryż jaśminowy.

Czytaj dalej

Kurczak z fasolką i z nerkowcami / Przepis internauty

Kurczak chop suey / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Spotkałam się już z niezwykle różnymi przepisami, które miały w nazwie człon chop suey :)) każdy inny - przedstawiam mój ulubiony:)) potrawę robię również z cukinią:) Wspaniale smakują także warzywa przyrządzone w taki sposób:))) Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Zupa ostro-kwaśna by Duzyjasiek / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 ocen
Receptura własna, smak bardzo zbliżony do dania serwowanego w New China Bufet w Chicago.

Czytaj dalej

Smażona ryba z warzywami i sosem sojowo-owocowym

0
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.

Czytaj dalej