Przepis na Kurczak z fasolką i z nerkowcami / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Kurczak z fasolką i z nerkowcami to danie w oryginale wykonane z wołowiny - odkryłam, że absolutnie genialnie smakuje z podudzi kurczaka, ponieważ nie mogę przekonać się do pędów bambusa dorzucam kiełki fasoli mung.
Kurczak z fasolką i z nerkowcami to danie w oryginale wykonane z wołowiny - odkryłam, że absolutnie genialnie smakuje z podudzi kurczaka, ponieważ nie mogę przekonać się do pędów bambusa dorzucam kiełki fasoli mung.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 20 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 6 szt. podudzi kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych na małe kawałki
- 500 g fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
- 300 g orzeszków ziemnych pokruszonych na mniejsze kawałki
- 1 szt. cebuli małej, pokrojonej w piórka
- 1 opakowanie kiełków fasoli mung świeżych lub z zalewy
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Marynata:
- 3 łyzki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka wina ryżowego
Sos:
- 3/4 szklanki bulionu drobiowego przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Składniki
Marynata:
Sos:
|
Głosów: 1
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Kurczaka połączyć z marynatą, odstawić na 30 min.
- Po upływie czasu marynowania usmażyć kurczaka na 2 łyżkach oleju, wyjąć na talerz.
- Wrzucić na tłuszcz cebule, przesmażyć, dodać fasolkę, przesmażyć dorzucić kurczaka i sos, dusić do czasu aż fasolka zmięknie, dorzuć kiełki - dusić ok 1 min. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z łyżką wody. Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz