Przepis na Polędwica po chińsku / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 1 godzina |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 25 cm pora zielonej części
- 1 szt. cebuli dymki
- 1 szt. marchewki
- 5 szt. grzybów mun
- 1 szt. papryki czerwonej lub innego koloru
- 1 garść kiełków fasoli mung
- 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 szt. papryczki chili suszonej lub świeżej, posiekanej
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki wina ryżowego
- 2 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżka miodu
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Sos:
- 1 łyżka pomidorów pokrojonych w kostkę lub koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżka mąka kukurydziana
- 3 łyzki wody
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- kilka porcji makaronu sojowego ugotowanego (zalanego na 3 minuty wrzątkiem)
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
|
Głosów: 0
Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Składniki marynaty mieszamy z drobno pocięta polędwiczką i odstawiamy na 30-60 min.
- W międzyczasie kroimy warzywa. Wedle uznania:)
- Po tym czasie odsączamy polędwice i smażymy ja w woku na 3 łyżkach oleju metodą stir-fry (ciągle mieszając).
- Resztę marynaty wykorzystamy jako podstawę do sosu. Dodajemy składniki sosu z pozostałą marynatą i odstawiamy.
- Smażymy warzywa, dodajemy usmażone mięso. Całość zalewamy sosem i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (23)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (6)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (14)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (199)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Zestawy orientalne (10)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz