Przepis na Polędwica po chińsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Polędwica po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Przepis pochodzi z kuchni Macieja Kuronia. Osobiście go przerobiłem i moim zdaniem wyszła łagodna potrawa o niecodziennym smaku. Warto poeksperymentować.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 1 godzina
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
  • 1 łyżka pomidorów pokrojonych w kostkę lub koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 3 łyzki wody
Dodatek:
Czas przygotowania 1 godzina
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
  • 1 łyżka pomidorów pokrojonych w kostkę lub koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 3 łyzki wody
Dodatek:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Składniki marynaty mieszamy z drobno pocięta polędwiczką i odstawiamy na 30-60 min.
  2. W międzyczasie kroimy warzywa. Wedle uznania:)
  3. Po tym czasie odsączamy polędwice i smażymy ja w woku na 3 łyżkach oleju metodą stir-fry (ciągle mieszając).
  4. Resztę marynaty wykorzystamy jako podstawę do sosu. Dodajemy składniki sosu z pozostałą marynatą i odstawiamy.
  5. Smażymy warzywa, dodajemy usmażone mięso. Całość zalewamy sosem i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.