Tajska zupa Tom Yum z młodym jackfruitem i kawałkami kurczaka w Panko.

Klasyka kuchni tajskiej, czyli słynna ostro-kwaśna zupa Tom Yum, o znakomitym smaku i aromacie. W najnowszym przepisie dodaliśmy do zupy pokrojone kawałki młodego jackfruita (dodatkowa porcja błonnika), a kurczaka proponujemy podać oddzielnie (tak aby nie pływał długo w zupie) w chrupiacej panierce panko. Jako alternatywę zamiast kurczaka można oczywiście zaserwować krewetki obtoczone w panko. Dodatek pasty chili Prik Pao i pokrojonego świeżego chili sprawia, że nasza zupa Tom Yum jest jeszcze bardziej pikantna i rozgrzewająca.

Czytaj dalej

Zielone curry ze szparagami

Zielone curry z warzyw

Zupa z owocami morza i makaronem sojowym

Zupa marchewkowa z makaronem sojowym po tajsku

Indonezyjska zupa Soto (by M. Klimczak)

Congee po tajsku (by M. Klimczak)

Złote mleko (napój kokosowo-kurkumowy)

Tajski bulion curry z makaronem mie

Zupa kurkumowa z kurczakiem (by M. Klimczak)

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty