Przejdź do treści

Zupa z owocami morza i makaronem sojowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa z owocami morza i makaronem sojowym (by Magda Klimczak)
Zupa z owocami morza i makaronem sojowym to inspirowane kuchnią indyjską danie z mnóstwem zdrowych, treściwych składników. Tuńczyk, krewetki i makaron sojowy nadają zupie dużej pożywności, mleko kokosowe zapewnia przyjemną aksamitną konsystencję. Wyjątkowy smaki i aromat zapewniają daniu indyjskie pasty przyprawowe (imbir, czosnek, kolendra, pikle z limonki).
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Na oleju podsmażamy przez ok. minutę szalotki, pastę z imbiru, pastę z czosnku i pastę z kolendry. Dodajemy listki limonki kaffir i piklowane limonki.
  2. Przyprawy zalewamy bulionem, zagotowujemy i gotujemy ok. 10 min. Do zupy dodajemy mleko kokosowe, krewetki i pokrojonego w paski tuńczyka, po kolejnych 3-4 minutach wkładamy makron sojowy. Kiedy makaron zmięknie (2-3 min) zupa jest gotowa.
    Zupa z owocami morza i makaronem sojowym
Share this Recipe