Zupa z owocami morza i makaronem sojowym to inspirowane kuchnią indyjską danie z mnóstwem zdrowych, treściwych składników. Tuńczyk, krewetki i makaron sojowy nadają zupie dużej pożywności, mleko kokosowe zapewnia przyjemną aksamitną konsystencję. Wyjątkowy smaki i aromat zapewniają daniu indyjskie pasty przyprawowe (imbir, czosnek, kolendra, pikle z limonki).
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 2 szt. szalotki
- 1 łyżka pasty z imbiru
- 1 łyżka pasty z czosnku
- 1 łyżka pasty z kolendry
- 4 szt. liści limonki kaffir
- 1 łyżka pikli z limonki ostrych
- 1,5 litra bulionu wykonanego wg. przepisu lub z proszku
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 10 szt. krewetek dużych
- 150 g tuńczyka świeżego lub z puszki
- 100 g makaronu sojowego
Ingredients
|
Instructions
- Na oleju podsmażamy przez ok. minutę szalotki, pastę z imbiru, pastę z czosnku i pastę z kolendry. Dodajemy listki limonki kaffir i piklowane limonki.
Share this Recipe