Wołowina stir-fry z makaronem noodle, grzybami mun i pędami bambusa

Wołowina stir-fry z makaronem noodle to kolejne danie chińskie z woka. Cienkie plasterki wołowiny smażone krótko na woku z dodatkiem grubego makaronu mie, grzybów mun i pędów bambusa. Przypominamy, że do dań krótko smażonych w woku zawsze używaj wysokiej jakości, miękkiej wołowiny (polędwicy, antrykotu lub rostbefu). Taka wołowina pocięta w cienkie plasterki już po bardzo krótkim smażeniu jest mięciutka i soczysta. W tym przepisie dodatkowo użyliśmy marynaty z dodatkiem czerwonego wina, które sprawia, że mięso jest jeszcze delikatniejsze.

Czytaj dalej

Makaron ryżowy z warzywami stir-fry

Doskonałe kimchi z kapusty

Noodle z krewetkami i sosem miso

Bulion wegański z miso

Bibimbap koreański ryż z warzywami

Zupa marchewkowa z makaronem sojowym po tajsku

Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego

Karkówka z marchwią stri-fry w karmelowym sosie

Kimchi z botwinki (by Magda Klimczak)

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty