Wołowina z cebulą stir-fry

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Klasyczne danie stir-fry, szybkie i łatwe do przygotowania. Jeżeli stosujemy inną wołowinę niż polędwicę należy ją pociąć w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu po usmażeniu będzie miękka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Kaczka z kiełkami fasoli mung

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Danie z kaczki dosyć specyficzne ponieważ mięso przyprawione jest pieprzem syczuańskim. Jeżeli nie masz pieprzu syczuańskiego to lepiej odpuść do momentu, aż go kupisz, ponieważ danie straci cały charakter. Pamiętaj, że kaczka ma być serwowana na kiełkach, w żadnym wypadku nie mieszaj obu elementów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Kaczka z ananasem po tajlandzku

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Do wykonania tej potrawy użyłem frytowanej piersi kaczki, zamiast frytowania równie dobrze możemy upiec ją w piekarniku i potem pociąć na plasterki. Danie serwować z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Grilowane skrzydełka kurczaka w sosie hoisin

Ocena ze starego portalu: 4,5 / 4 oceny
Pierwsza potrawa wykonana na moim nowym grillu elektrycznym. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Kurczak Generała Tso

Wieprzowina w słodko-ostrym sosie