Zielone curry z warzyw

Bulion wegański z miso

Masala Chai Herbata po indyjsku

Podpłomyki z jagnięciną

Złote mleko (napój kokosowo-kurkumowy)

Chińska zupa z zacierkami (by M. Klimczak)

Bułeczki na parze Baozi z krewetkowym farszem (by Magda Klimczak)

Chrupiąca ryba w słodko pikantnym sosie

Chrupiąca ryba w ziołach z sosem pomidorowym

Aromatyczna, pyszna i zdrowa ryba urozmaici niejeden posiłek. Można podawać ją jako danie główne na ciepło z ryżem basmati ale również na zimno jako przystawkę do innych dań.

Czytaj dalej

Okoń marynowany w miso

Pieczony rybny filet w marynacie na bazie japońskiej pasty miso. Po wyjęciu ryby marynatę używa się do przygotowania gęstego, aromatycznego sosu, którym polewamy upieczoną rybę. Serwować z sałatką z rukoli i awokado i gotowanym ryżem japońskim.

Czytaj dalej