Wołowina curry madras (długo gotowana)

Smażony makaron ryżowy z małżami

0

Indonezyjski gulasz wieprzowy z ketjap manis

0

Zupa miso z warzywami i grzybami mun

Zupa miso z warzywami i grzybami mun to pyszna i zdrowa japońska zupa. Klasyczną miso wykonuje się z wodorostami wakame i tofu, tutaj prezentuję bardziej rozbudowaną wersję z dużą ilością zdrowych składników. Wymienione w przepisie warzywa można także zastąpić takimi składnikami jak rzepa, kalarepa, groszek lub fasolka szparagowa. Zupę można można podać także z ryżem gotowanym, będzie wtedy stanowić pełny, pożywny posiłek.

Czytaj dalej

Sałatka z kurczaka i awokado (do sushi)

0

Japońska przekąska bento z cebuli i mięsa indyka

Makaron ze smażoną piersią kaczki i bakłażanem

Pikantna kapusta pendżabska

0

Papryka nadziewana tofu i porem

Papryka nadziewana tofu i porem to prosta w przygotowaniu, bogata w składniki odżywcze, bezmięsna potrawa, którą można podać jako danie główne na obiad. Jako dodatek polecamy ryż jaśminowy.

Czytaj dalej

Smażona wieprzowina z mango i marchewką