Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 200 g piersi kurczaka
- 1 łyżka oleju arachidowego wymieszana z 1 łyżeczką oleju sezamowego
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 1 szt. marchewki mała, pokrojona w słupki
- 4 szt. pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1/3 szt. papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1 szt. awokado obrane ze skórki
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny do skropienia awokado
- 1 szt. kapusty rzymskiej (mała główka)
Dressing:
- 4 łyżki sosu sojowego japońskiego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
Do posypania:
Składniki
Dressing:
Do posypania:
|
Sposób przygotowania
- Kapustę porwać ręką na małe kawałki i umieścić w misce.
- Dodać przestudzone warzywa i awokado.
- Kurczaka porozrywać na podłużne kawałki i dodać do miski.
- Zmieszać dokładnie składniki dressingu i polać sałatkę.
- Posypać sałatkę sezamem.
Udostępnij ten przepis