Przepis na Sałatka z kurczaka i awokado (do sushi)
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 200 g piersi kurczaka
- 1 łyżka oleju arachidowego wymieszana z 1 łyżeczką oleju sezamowego
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 1 szt. marchewki mała, pokrojona w słupki
- 4 szt. pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1/3 szt. papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1 szt. awokado obrane ze skórki
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny do skropienia awokado
- 1 szt. kapusty rzymskiej (mała główka)
Dressing:
- 4 łyżki sosu sojowego japońskiego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
Do posypania:
Składniki
Dressing:
Do posypania: |
Sposób przygotowania
- Kapustę porwać ręką na małe kawałki i umieścić w misce.
- Dodać przestudzone warzywa i awokado.
- Kurczaka porozrywać na podłużne kawałki i dodać do miski.
- Zmieszać dokładnie składniki dressingu i polać sałatkę.
- Posypać sałatkę sezamem.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz