Przepis na Chrupiąca ryba w ziołach z sosem pomidorowym
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. filetu rybnego np. dorsza (150-200g każdy)
- trochę soli do posypania ryby
- trochę pieprzu do posypania ryby
- 4 łyżki oleju do smażenia
Mieszanka ziół:
- 1/2 pęczka świeżej kolendry posiekanej
- 1/2 pęczka natki pietruszki posiekanej
- 1 łyżka świeżego imbiru posiekanego
- 2 łyżki garam masala
Sos:
- 2 ząbki czosnku posiekanego
- 1 szt. cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 szt. pomidorów dużych, obrane ze skórki i pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- 1/2 łyżeczki chili mielonego
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 1 łyżka oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka porcji ryżu basmati ugotowanego lub
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego
Składniki
Mieszanka ziół:
Sos:
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1533)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (24)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (84)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz