Przejdź do treści

Pikantna kapusta pendżabska

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantna kapusta pendżabska
Pikantna kapusta pendżabska to indyjskie wegetariańskie danie z kapusty, które można zjeść jako samodzielny posiłek z dodatkiem ryżu lub placków czapati. Może być również dodatkiem do innego wegetariańskiego lub mięsnego dania głównego. Do zrobienia tego przepisu najlepiej użyć kapusty włoskiej lub pekińskiej, które szybciej miękną podczas obróbki termicznej.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na patelni na małym ogniu rozgrzać olej arachidowy. Dodać cebulę, imbir, czosnek i chili i smażyć aż zmiękną ale uważać aby się nie zarumieniły.
  2. Dodać nasiona kminu i kurkumę - wymieszać i smażyć 2 minuty.
  3. Dodać kapustę i dokładnie wymieszać.
    Pikantna kapusta pendżabska
  4. Dodać sól, pieprz, kolendrę, kmin w proszku i chili w proszku.
  5. Ponownie dokładnie wymieszać, przykryć i smażyć 10 min mieszając od czasu do czasu, do chwili gdy kapusta będzie miękka. Jeśli zacznie przywierać do dna dodać 1-2 łyżki wody.
    Pikantna kapusta pendżabska
  6. Na koniec dodać masło i ewentualnie dosolić do smaku.
    Pikantna kapusta pendżabska
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *