Przejdź do treści

Frytowane kostki rybne

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Frytowane kostki rybne
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
Sos do maczania:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
Sos do maczania:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rybę pokroić w 2cm kostkę
  2. Składniki ciasta wymieszać.
  3. Połączyć składniki sosu.
  4. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju aż zrobią się jasnobrązowe.
  5. Wyjąć i osączyć z tłuszczu.
  6. Krótko przed serwowaniem wszystkie kostki smażyć jeszcze raz na złoto-brązowy kolor. Ponownie osączyć z tłuszczu. Podawać jako przekąskę z sosem do maczania.
Udostępnij ten przepis