Przejdź do treści

Kaczka z ananasem po tajlandzku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kaczka z ananasem po tajlandzku
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Do wykonania tej potrawy użyłem frytowanej piersi kaczki, zamiast frytowania równie dobrze możemy upiec ją w piekarniku i potem pociąć na plasterki. Danie serwować z ryżem jaśminowym.
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. piersi kaczki
  • 2 ząbki czosnku wycisniętego
  • 4 plasterki ananasa pociętego w kostkę
  • 2 szt. cebuli dymki sam szczypior pocięty w 3cm kawałki
  • 2 szklanki oleju do smażenia i frytowania
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. piersi kaczki
  • 2 ząbki czosnku wycisniętego
  • 4 plasterki ananasa pociętego w kostkę
  • 2 szt. cebuli dymki sam szczypior pocięty w 3cm kawałki
  • 2 szklanki oleju do smażenia i frytowania
Sos:
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pierś pociąć w cienkie plasterki (najlepiej jest to zrobić gdy jest lekko zmrożona).
  2. Smażyć kaczkę w porcjach na głębokim oleju po ok. 1,5 min.
  3. Dobrze osączyć z tłuszczu papierowym ręcznikiem.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć krótko czosnek, ananasa i dymkę.
  5. Dodać do woka kaczkę wymieszać, smażyć mieszając 1 min. Wlać sos, wymieszać z kaczką, gotować chwilę aż sos zgęstnieje. Danie gotowe, serwować z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *