Makron udon z kaczką stri-fry

Pikantne ramen z łososiem

Makaron ryżowy stir-fry z krewetkami

Wołowina z warzywami i makaronem Mie

Smażona wieprzowina z grzybami Shitake

0

Makaron smażony z wieprzowiną

Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką

Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem

Pstrąg smażony z selerem naciowym i ananasem

0

Kurczak chop suey

Kurczak chop suey to chińskie danie bardzo popularne w USA (uważa się nawet, że danie to wymyślili amerykańscy Chińczycy). Chop Suey oznacza w dosłownym tłumaczeniu "Różnorodne kawałki". Przygotowuje się je z różnych mięs, ryb, owoców morza, warzyw i zagęszczonego skrobią sosu. Mięso przygotowuje się zazwyczaj w woku metodą stir-fry, bądź tak jak w naszym przepisie w lekkiej panierce smażone na głębokim tłuszczu (ta wersja jest preferowana w Ameryce). Kurczak chop suey to doskonały przykład harmonii i umiaru. Delikatny kurczak, chrupiąca marchew i seler naciowy, jasno-złoty kolor mięsa i kolorowe warzywa. UWAGA: jeżeli chcecie zrezygnować ze smażenia na głębokim tłuszczu, należy usunąć z marynaty mąkę oraz białko i usmażyć kurczaka w woku na 2 łyżkach oleju. Reszta przepisu bez zmian.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty