Przejdź do treści

Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 8 ocen
Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką to klasyczne chińskie danie stir-fry, błyskawiczne w przygotowaniu, świeże, smaczne i zdrowe. Można je serwować z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę 2 x 2 cm, włożyć do miseczki i zalać marynatą, wymieszać.
    Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką
  2. Seler naciowy pokroić w 0,5cm plasterki, paprykę pokroić w małe kawałki.
  3. Rozgrzać połowę oleju w woku i wrzucić warzywa. Smażyć przez 3-4 minuty mieszając. Przełożyć na talerz.
    Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką
  4. Dolać do woka pozostały olej i wrzucić mięso. Smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor.
  5. Dołożyć usmażone warzywa, wsypać przyprawę 5 smaków, dolać sok z cytryny i wymieszać.
  6. Dodać mąką kukurydzianą wymieszaną z niewielka ilością zimnej wody, gotować chwilę aż sos zgęstnieje. Podawać na gorąco z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
    Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *