Przejdź do treści

Smażona wieprzowina z grzybami Shitake

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
Smażona wieprzowina z grzybami Shitake to bardzo proste i szybkie do przygotowania japońskie danie z mielonej wieprzowiny z dodatkiem najpopularniejszych japońskich grzybów. Danie lekko pikantne za sprawą przyprawy 7 smaków, której głównym składnikiem jest mielone chili. Podana z makaronem lub ryżem stanowi pełne pożywne danie obiadowe.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 łyżka świeżego imbiru startego
  • 4 szt. grzybów shitake wymoczone w cieplej wodzie i drobno pokrojone
  • 1 kawałek selera naciowego pokrojonego w plasterki
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, posiekany
  • 2 łyżki oleju arachidowego
Przyprawy:
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 łyżka świeżego imbiru startego
  • 4 szt. grzybów shitake wymoczone w cieplej wodzie i drobno pokrojone
  • 1 kawałek selera naciowego pokrojonego w plasterki
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, posiekany
  • 2 łyżki oleju arachidowego
Przyprawy:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować grzyby i pociąć warzywa.
    Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
  2. W woku, na dużym ogniu rozgrzać olej.
    Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
  3. Wrzucić imbir, grzyby i seler naciowy. Smażyć mieszając przez 2-3 minuty.
    Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
  4. Dołożyć mieloną wieprzowinę, rozdrobnić mięso na małe kawałki. Smażyć przez 5 minut mieszając.
    Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
  5. Wsypać posiekaną dymkę, dodać przyprawy: sos sojowy, wino i przyprawę 7 smaków, wymieszać. Podawać z makaronem lub ryżem.
    Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *