Przepis na Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem
Rodzaj dania | Dodatki do dań, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/3 szt. kopru włoskiego (fenkuła)
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
- pieprz do smaku
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek mieszając aż do wydzielenia się jego zapachu. Wrzucić seler naciowy, koper włoski i kapustę pekińską. Posypać solą, dodać cukier, wlać olej sezamowy i skropić limonką. Smażyć mieszając przez 2 minuty.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1558)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz