Przepis na Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem
Rodzaj dania | Dodatki do dań, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/3 szt. kopru włoskiego (fenkuła)
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
- pieprz do smaku
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek mieszając aż do wydzielenia się jego zapachu. Wrzucić seler naciowy, koper włoski i kapustę pekińską. Posypać solą, dodać cukier, wlać olej sezamowy i skropić limonką. Smażyć mieszając przez 2 minuty.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz