Przepis na Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem
Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem to wspaniały, zdrowy dodatek do dań głównych wegetariańskich lub mięsnych. Dodatkową zaletą tego dania jest jego szybkie przygotowanie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kapustę pokroić na centymetrowe kawałki. Koper włoski oraz seler naciowy pokroić w cienkie plasterki.
    Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem
  2. Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek mieszając aż do wydzielenia się jego zapachu. Wrzucić seler naciowy, koper włoski i kapustę pekińską. Posypać solą, dodać cukier, wlać olej sezamowy i skropić limonką. Smażyć mieszając przez 2 minuty.
  3. Posypać do smaku pieprzem i podawać od razu. Opcjonalnie można posypać dodatkowo ziarenkami uprażonego sezamu.
    Smażona kapusta pekińska z selerem naciowym i fenkułem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.