Sałatka z dyni z sosem miso (by M. Klimczak)

Tofu grillowane po koreańsku (by Magda Klimczak)

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami to danie, które można spożywać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne serwowane z ryżem, może też być elementem kilkudaniowego chińskiego posiłku. Jednym ze składników są suszone krewetki, składnik zupełnie nieznany w Europie, w Chinach natomiast bardzo ceniony jako dodatek do dań smażonych i sałatek, o ciekawym słodkawym smaku i jędrnej konsystencji. Suszone krewetki należy namoczyć przed użyciem przez noc, ewentualnie zatrzeć w moździerzu lub bardzo drobno posiekać na sucho.

Czytaj dalej

Smażone tofu z kapustą pekińską i grzybami

Smażone tofu z grzybami Mun

Papryka nadziewana tofu i porem

Papryka nadziewana tofu i porem to prosta w przygotowaniu, bogata w składniki odżywcze, bezmięsna potrawa, którą można podać jako danie główne na obiad. Jako dodatek polecamy ryż jaśminowy.

Czytaj dalej

Makaron gryczany Soba z warzywami i tofu

0

Sałatka z tofu z sosem ze śliwek umeboshi

Placki z tofu, krewetek i orzechów ginko (Hiryozu)

Bulion z makaronem Shirataki, tofu i grzybami Shitake

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty