Przejdź do treści

Papryka nadziewana tofu i porem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Papryka nadziewana tofu i porem
Papryka nadziewana tofu i porem to prosta w przygotowaniu, bogata w składniki odżywcze, bezmięsna potrawa, którą można podać jako danie główne na obiad. Jako dodatek polecamy ryż jaśminowy.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. papryki żółtej lub czerwonej
Farsz:
Dodatki:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. papryki żółtej lub czerwonej
Farsz:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut, odcedzić i pokroić w paski.
  2. W międzyczasie umyć i oczyścić paprykę, rozkroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona.
    Papryka nadziewana tofu i porem
  3. Przygotować farsz mieszając tofu z pozostałymi składnikami. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem.
  4. Wypełnić ściśle połówki papryki.
  5. Rozgrzać olej w woku, kłaść papryki farszem do dołu. Smażyć przez 3 minuty a następnie delikatnie odwrócić przy pomocy szerokiej, drewnianej łopatki.
    Papryka nadziewana tofu i porem
  6. Zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
  7. Podawać na listkach rukoli polane sosem chili z ryżem jaśminowym jako dodatkiem.
    Papryka nadziewana tofu i porem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *