Tajska zupa Tom Yum z młodym jackfruitem i kawałkami kurczaka w Panko.

Klasyka kuchni tajskiej, czyli słynna ostro-kwaśna zupa Tom Yum, o znakomitym smaku i aromacie. W najnowszym przepisie dodaliśmy do zupy pokrojone kawałki młodego jackfruita (dodatkowa porcja błonnika), a kurczaka proponujemy podać oddzielnie (tak aby nie pływał długo w zupie) w chrupiacej panierce panko. Jako alternatywę zamiast kurczaka można oczywiście zaserwować krewetki obtoczone w panko. Dodatek pasty chili Prik Pao i pokrojonego świeżego chili sprawia, że nasza zupa Tom Yum jest jeszcze bardziej pikantna i rozgrzewająca.

Czytaj dalej

Zupa marchewkowa z makaronem sojowym po tajsku

Indonezyjska zupa Soto (by M. Klimczak)

Congee po tajsku (by M. Klimczak)

Tajski bulion curry z makaronem mie

Zupa kurkumowa z kurczakiem (by M. Klimczak)

Zielone curry z krewetkami i bobem (by Magda Klimczak)

Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Zielone curry z dyni

Zupa rybna z kawałami ryby w cieście

0
0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty