Chrupiący makaron

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pyszny chrupiący makaron stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu. Smaży się go na głębokim oleju dlatego nie polecam stosować go regularnie, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ja osobiście go uwielbiam.

Czytaj dalej

Żółty ryż

0
Ocena ze starego portalu: 4,63 / 8 ocen
Żółty ryż jest dodatkiem stosowanym najczęściej w Indiach i krajach arabskich. Zauważyłem jednak, że cieszy się sporą popularnością w Polsce, dlatego zaadaptowałem go do "chińskich potrzeb" :). Dzięki dodatkowi dymki, czosnku i "5 smaków" nabiera typowo chińskiego charakteru i może być stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu białego.

Czytaj dalej

Ryż smażony z dymką i jajkiem

0
Ocena ze starego portalu: 4,86 / 14 ocen
Bardzo szybkie do przygotowania danie wegetariańskie. Serwować solo, jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Sałatka z pomidorów

Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Super smaczna i zabójczo łatwa do wykonania sałatka. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Smażona sałata lodowa MIHAO

1
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Przepis ten dostałem od mojego korespondencyjnego kolegi Mihao - stąd nazwa dania. Danie to można podawać jako dodatek do potraw mięsnych, lub samodzielnie serwowane z ryżem.

Czytaj dalej

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

0
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Surówka o specyficznym, orientalny smaku. Przygotowana przez Kasię. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Danie to zawsze przygotowuje moja żona. Moje ulubione danie warzywne. Polecam. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Brokuły z sosem czosnkowym

0
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Bardzo proste ale też bardzo smaczne danie. Polecam! Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Krewetki smażone w cieście

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 8 ocen
Krewetki Black Tiger występują w różnych rozmiarach, rozmiar podaje się numerem np. 6-10 określającym ilość krewetek na 1 funt (0,45 kg). Im liczba mniejsza tym większa krewetka i także cena. Najmniejszy rozmiar tych krewetek czyli 31-40 kosztuje ok 80 zł/kg (te właśnie użyłem) rozmiar największy czyli U-5 (5 krewetek lub mniej na funt) kosztują 120 zł/kg. Niestety krewetki nie są tanie i chyba szybko nic się nie zmieni. Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Pierożki WON-TON

0