Przejdź do treści

Ryż smażony z dymką i jajkiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ryż smażony z dymką i jajkiem
Ocena ze starego portalu: 4,86 / 14 ocen
Bardzo szybkie do przygotowania danie wegetariańskie. Serwować solo, jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować dymkę, imbir i czosnek.
  2. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać dymkę, czosnek i imbir, smażyć 30 sek ciągle mieszając. Dodać ryż, dokładnie wymieszać.
  3. Zmniejszyć ogień, rozsunąć ryż na brzegi woka, wlać w środek trochę oleju, wlać jajka i smażyć od czasu do czasu mieszając aż powstanie sucha jajecznica. Szpatułką rozdrobnić dokładnie usmażone jajka, następnie wymieszać dokładnie z ryżem.
  4. Wlać do ryżu przyprawy, dokładnie wymieszać. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *