Przepis na Ryż smażony z dymką i jajkiem
Rodzaj dania | Dania główne, Moje ulubione dania, Przystawki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Dieta | Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 3 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego, nalepiej odstawionego na kilka godzin
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 3 cm kawałki
- 2 szt. jajka roztrzepane
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 4 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
Składniki
Przyprawy:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1548)
- [+]Kuchnia chińska (325)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz