Przepis na Ryż smażony z dymką i jajkiem
Rodzaj dania | Dania główne, Moje ulubione dania, Przystawki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Dieta | Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 3 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego, nalepiej odstawionego na kilka godzin
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 3 cm kawałki
- 2 szt. jajka roztrzepane
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 4 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
Składniki
Przyprawy:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1817)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- Sosy chińskie (34)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (19)
- Herbata, napoje (15)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (21)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- [+]Przybory kuchenne (159)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (19)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (7)
- Wyprzedaże (10)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Dodaj komentarz