Przejdź do treści

Chrupiący makaron

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chrupiący makaron
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pyszny chrupiący makaron stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu. Smaży się go na głębokim oleju dlatego nie polecam stosować go regularnie, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ja osobiście go uwielbiam.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron ugotować według przepisu. Rozłożyć na dużym talerzu lub blasze do pieczenia i zostawić żeby przeschnął na min 1 godzinę.
  2. W woku rozgrzać mocno olej, wkładać makaron porcjami i smażyć ok. 45-60 sek aż będzie chrupiący.
  3. Wyjąć na papierowy ręcznik i odsączyć przez chwilę (można też użyć drugiego ręcznika do wytarcia makaronu od góry). Używać jako dodatek do dań.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *