Przejdź do treści

Żółty ryż

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Żółty ryż
Ocena ze starego portalu: 4,63 / 8 ocen
Żółty ryż jest dodatkiem stosowanym najczęściej w Indiach i krajach arabskich. Zauważyłem jednak, że cieszy się sporą popularnością w Polsce, dlatego zaadaptowałem go do "chińskich potrzeb" :). Dzięki dodatkowi dymki, czosnku i "5 smaków" nabiera typowo chińskiego charakteru i może być stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu białego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć dymkę, wycisnąć czosnek.
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, włożyć dymkę i czosnek, smażyć mieszając 30 sek.
  3. Dodać ryż, wymieszać smażyć 1 min.
  4. Dodać kurkumę i 5 smaków, doprawić solą do smaku, dokładnie wymieszać.
Udostępnij ten przepis