Przejdź do treści

cebuli dymki

Wołowina w sosie z czarnej fasoli to błyskawiczne danie stir-fry, które otrzymałem od pana Bogdana. Pan Bogdan jest wielkim miłośnikiem kuchni chińskiej, a także doradza mi w sprawach kuchni japońskiej. Pozdrawiam go serdecznie! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry

Wołowina w sosie z czarnej fasoli to błyskawiczne danie stir-fry, które otrzymałem od pana Bogdana. Pan Bogdan jest wielkim miłośnikiem kuchni chińskiej, a także doradza mi w sprawach kuchni japońskiej. Pozdrawiam go serdecznie! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Wołowina ostrygowa stir-fry

Wołowina ostrygowa stir-fry

Wołowina ostrygowa stir-fry to klasyczne, błyskawiczne danie stir-fry, delikatna wołowina doprawiona do smaku sosem ostrygowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Wołowina smażona z papryką

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny

Danie wstępnie smażone na głębokim oleju, jeżeli chcesz tego uniknąć można mięso i paprykę usmażyć metodą stir-fry na 2 łyżkach oleju. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Wołowina w pomidorach

Ocena ze starego portalu: 4,00 / 4 oceny

Osobiście polecam polędwicę, stek jak dla mnie jest zdecydowanie za twardy (jeżeli już zdecydujesz się na stek to najlepiej jest pociąć go dużo drobniej). Ponieważ nie miałem małych pomidorów użyłem 1 dużego, dlatego pociąłem go trochę drobniej. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Wołowina smażona z dymką

Ocena ze starego portalu: 4,65 / 11 ocen

Klasyczne danie stir-fry. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę smaczne danie należy użyć polędwicy (w innym wypadku mięso będzie nieco twardawe). Aby łatwo pokroić wołowinę na cienkie plasterki najlepiej jest zrobić to gdy jest jeszcze częściowo zamrożona. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Kurczak cytrynowy

Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen

Bardzo smaczny panierowany kurczak w cytrynowym sosie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Kaczka z ananasem po tajlandzku

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen

Do wykonania tej potrawy użyłem frytowanej piersi kaczki, zamiast frytowania równie dobrze możemy upiec ją w piekarniku i potem pociąć na plasterki. Danie serwować z ryżem jaśminowym.

Kurczak na ostro

Ocena ze starego portalu: 4,57 / 14 ocen

Klasyczne danie stir-fry, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie doprawione anyżem gwiazdkowatym, osoby nie lubiące smaku anyżu mogą użyć zamiast niego przyprawę 5 smaków (w niej tez jest anyż ale dużo mniej). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czosnkowy kurczak

Ocena ze starego portalu: 4,68 / 28 ocen

Do czosnkowego kurczaka doskonale smakuje ostry sos. Jego moc możemy zwiększyć lub zmniejszyć dozując ilość chili. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.