Przepis na Kurczak na ostro

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak na ostro
Ocena ze starego portalu: 4,57 / 14 ocen
Klasyczne danie stir-fry, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie doprawione anyżem gwiazdkowatym, osoby nie lubiące smaku anyżu mogą użyć zamiast niego przyprawę 5 smaków (w niej tez jest anyż ale dużo mniej). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Potnij kurczaka w 1,5 cm kostkę. Wymieszaj składniki marynaty i marynuj mięso 20 min.
  2. Wymieszaj składniki sosu.
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć kurczaka mieszając aż zmieni kolor (ok. 1 -1,5 min). Wyjąć na talerz.
  4. Rozgrzać w woku 1 łyżkę oleju, przesmażyć chili i dymkę kilkanaście sekund
  5. Dodać kurczaka, smażyć mieszając 30 sek. Wlać sos, dobrze wymieszać, gotować chwilę, aż sos zgęstnieje. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.