Przejdź do treści

Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry
Ocena ze starego portalu: 4,5 / 5 ocen
Wołowina w sosie z czarnej fasoli to błyskawiczne danie stir-fry, które otrzymałem od pana Bogdana. Pan Bogdan jest wielkim miłośnikiem kuchni chińskiej, a także doradza mi w sprawach kuchni japońskiej. Pozdrawiam go serdecznie! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 2 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 2 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić na cienkie plastry a potem na cienkie paseczki (łatwiej jest kroić jeżeli wołowina jest lekko zamrożona). Wymieszać składniki marynaty, zalać mięso, wymieszać i marynować 2-3 godziny.
    Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry
  2. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w cienkie paski.
    Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i smażyć mieszając aż zmieni kolor. Wyjąć z woka na talerz.
    Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry
  4. Umyć wok i ponownie rozgrzać w nim 1 łyżkę oleju. Dodać paprykę, mieszając smażyć 1/2 minuty, dodać dymkę, imbir, chili i cebulę, smażyć kolejne 1 1/2 minuty mieszając. Dodać i rozmieszać sos z fasoli. Dodać ponownie mięso i smażyć 1 minutę mieszając, danie gotowe.
    Wołowina w sosie z czarnej fasoli stir-fry
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *