Przejdź do treści

Wołowina smażona z dymką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina smażona z dymką
Ocena ze starego portalu: 4,65 / 11 ocen
Klasyczne danie stir-fry. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę smaczne danie należy użyć polędwicy (w innym wypadku mięso będzie nieco twardawe). Aby łatwo pokroić wołowinę na cienkie plasterki najlepiej jest zrobić to gdy jest jeszcze częściowo zamrożona. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g wołowiny najlepiej polędwicy
  • 4 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawaki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Dodatek:
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g wołowiny najlepiej polędwicy
  • 4 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawaki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w cienkie plasterki 2x5cm.
  2. Połączyć składniki marynaty. Wymieszać z mięsem i odstawić na 30 minut.
  3. Na jednej łyżce oleju przesmażyć krótko dymkę (ok. 30 sek.), wyjąć z woka na talerz.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i mieszając smażyć na mocnym ogniu ok. 2 min. Dodać usmażoną dymkę, wymieszać, podgrzewać chwilę. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *