Smażony ryż po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Sweet & Sour Pork Hong Kong Style
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chicken in Sechuan Style. Danie to składa się z dużej ilości składników, ale jest proste w przygotowaniu i smaczne.
Ocena ze starego portalu: 4,94 / 17 ocen
Oryginalne koreańskie danie. Do jego przygotowania niezbędna jest koreańska pasta chili (gochujang), które ma tak specyficzny smak, że nie można ją zastąpić żadnym innym składnikiem – na szczęście jest dostępna w naszym sklepie. Świetne danie, ostre, lekko słodkie o specyficznym smaku nadanym przez gochujang. Możemy podawać je solo lub jako jedno z dań chińsko-koreańskiego obiadu/przyjęcia.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 2 ocen
Tradycyjny, kilkustopniowy przepis na słynną japońską zupę miso z makaronem ramen.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Polecam ten przepis, dostałem kiedyś od przyjaciela Chińczyka, który ma świra na punkcie gotowania. Przepis przeleżał w szufladzie kilka ładnych lat, ostatnio wpadł mi w ręce i po przetłumaczeniu z chińskiego zaserwowałem na małym przyjęciu. Efekt murowany, goście zachwyceni Podawać z ryżem lub na sałacie z makaronem ryżowym. Smacznego.
Sakiewki nadziewane wołowiną to rodzaj japońskich pierożków. Mięsne nadzienie jest zawijane w liście kapusty następnie zawiązywane szczypiorkiem.
Sałatka z ogórka i marchewki po chińsku to szybka, łatwa do przyrządzenia i smaczna sałatka, której głównymi składnikami są ogórek i marchewka.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 ocen
Kurczak De Basta to pyszny kurczak z warzywami z dużą ilością sosu. Podawać z ryżem jaśminowym lub smażonym makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.