Biryani z warzywami

Zielone kotleciki po indyjsku

Zielone kotleciki to oryginalne i proste w przygotowaniu danie. Dodatek aromatycznych przypraw i orzeszków powoduje, że kotleciki mają bardzo oryginalny, egzotyczny smak i zapach. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Podaje się je z jogurtowym sosem i gotowanym ryżem jaśminowy.

Czytaj dalej

Papryka nadziewana tofu i porem

Papryka nadziewana tofu i porem to prosta w przygotowaniu, bogata w składniki odżywcze, bezmięsna potrawa, którą można podać jako danie główne na obiad. Jako dodatek polecamy ryż jaśminowy.

Czytaj dalej

Warzywa z grzybami stir-fry w orzechowym sosie

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

0

Mielona wieprzowina z grzybami i makaronem ryżowym

Kurczak z orzechami i słodkim sosem sezamowym / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chciałem by było to danie orientalne, inne od tych, które już robiliśmy ale zarazem z elementami dla mnie ulubionymi jak słodki sosik, na bazie ciemnego sosu sojowego. Potrawa w nurcie chińskimi z elementami nieco tajskimi.

Czytaj dalej

Wietnamski kurczak z nerkowcami / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Danie które podbiło nie tylko mój żołądek, ale też smakowało mojej żonie, która nie przepada za kuchnią azjatycką - oto najlepsza reklama tego przepisu. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak z ananasem i nerkowcami

Ocena ze starego portalu: 4,8 / 10 ocen
Przepis ten dostałem od jednego z internautów - Czarka z Zielonej Góry. Twierdził, że jest zabójcze, przetestowałem i potwierdzam. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak z nerkowcami

Ocena ze starego portalu: 4,9 / 10 ocen
Danie to jest lekko pikantne dzięki zielonej tajskiej papryczce chili, jest ona trudno dostępna w Polsce jednak można ją zastąpić zieloną pastą curry. Nerkowce mają bardzo charakterystyczny, słodkawy smak i ich zastąpienie np. orzeszkami ziemnymi znacząco zmieni smak potrawy. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej