Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso

Plastry wieprzowiny na ostro

Chrupiąca ryba w słodko pikantnym sosie

Wieprzowina Gong Bao (Kung Bao)

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Marchewka z makaronem sojowym

Smażona kaczka z warzywami i chili

Kotleciki rybne z konfiturą chili

Zupa rybna na ostro z ryżem

Kapusta pekińska stir-fry z krewetkami i grzybami Shitake

Kapusta pekińska stir-fry z krewetkami i grzybami Shitake to proste do przygotowania danie stir-fry (szybko smażone z ciągłym mieszaniem). Podane z miseczką ryżu stanowi samodzielne, pożywne danie, może być także składnikiem kilkudaniowego chińskiego obiadu. Ostrość dania można wyregulować ilością papryczek chili. Technika stir-fry to najważniejsza chińska technika smażenia, dania stir-fry są bardzo proste i szybki do przygotowania, są bardzo zdrowe i smaczne (używa się minimalną ilość oleju, składniki są króciutko smażone zachowując jędrność, chrupkość i większość wartości odżywczych). W wersji wegetariańskiej / wegańskiej krewetki można zastąpić wegetariańskimi przegrzebkami.

Czytaj dalej