Przepis na Kotleciki rybne z konfiturą chili
Czas przygotowania | 45 minut |
Porcje |
osób |
Składniki
- 1 szklanka ryżu japońskiego ugotowanego wg. przepisu
- 1 szt. filetu rybnego (z białej ryby), ugotowanego
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego
- 1 ząbek czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- szczypta soli do smaku
- 3 łyżki oleju do smażenia
Konfitura chili:
- 1 szt. cytryny (sok i skórka)
- 2 łyżki cukru
- 2 szt. papryczek chili suszonych posiekanych, bez pestek
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Składniki
Konfitura chili:
|
Sposób przygotowania
- Przygotować konfiturę mieszając sok z cytryny z cukrem, papryczką i skórką z cytryny. Następnie gotować w rondelku bez przykrycia na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu aż powstanie gęsta masa.
- Dodać mąkę, 1 łyżkę bułki tartej, imbir i czosnek. Doprawić do smaku solą i sosem rybnym. Wszystko starannie wymieszać.
- Formować niewielkie kotleciki, spłaszczając ich kształt.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz