Przejdź do treści

Kotleciki rybne z konfiturą chili

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kotleciki rybne z konfiturą chili
Kotleciki rybne z konfiturą chili mogą być podawane jako danie główne przed sushi. Ostro-słodko-kwaśna konfitura, którą są polane nadaje im niepowtarzalny smak.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osób
Składniki
Konfitura chili:
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osób
Składniki
Konfitura chili:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować konfiturę mieszając sok z cytryny z cukrem, papryczką i skórką z cytryny. Następnie gotować w rondelku bez przykrycia na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu aż powstanie gęsta masa.
  2. Ugotowaną rybę drobno posiekać i wymieszać z ugotowanym ryżem.
  3. Dodać mąkę, 1 łyżkę bułki tartej, imbir i czosnek. Doprawić do smaku solą i sosem rybnym. Wszystko starannie wymieszać.
  4. Formować niewielkie kotleciki, spłaszczając ich kształt.
  5. Obtaczać kotlety w bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor
  6. Polać kotleciki konfiturą i podawać.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *