Przejdź do treści

Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso (by Magda Klimczak)
Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso to oryginalne danie w stylu fusion z wyraźnym wpływem kuchni japońskiej. Duże macki ośmiornicy doprawione na ostro japońską przyprawą 7 smaków (japońskie chili z przyprawami) i smażone na oleju z esencją z papryczek chili. Ta bardzo ostra ośmiornica serwowana jest na znanym z rodzimych dań pure ziemniaczanym doprawionym japońską pasta miso. Końcowy efekt to smaczne i zdrowe danie o oryginalnym wyglądzie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ugotowane ziemniaki blendujemy z pastą miso i masłem na pure.
  2. Olej rozgrzewamy w woku, dodajemy delikatnie rozgniecione papryczki chilli. Smażymy kilka minut, następnie wyjmujemy papryczki, olej jest pikantny i aromatyczny.
  3. Macki ośmiornicy posypujemy przyprawą 7 smaków. Na przygotowany olej wrzucamy czosnek i ośmiornicę i smażymy z każdej strony po ok. 3 minuty.
    Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso
  4. Ośmiornicę podajemy posypaną sezamem z pure ziemniaczanym i usmażonymi papryczkami (dla dekoracji choć najtwardsi z najtwardszych mogą skosztować:). Pycha!
    Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *