Przejdź do treści

Smażona kaczka z warzywami i chili

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażona kaczka z warzywami i chili
Smażona kaczka z warzywami i chili to pikantne danie z kaczki i warzyw, którego przygotowanie zajmie niewiele czasu. Ze względu na jej pikantność podawać z ryżem jaśminowym i orzeźwiającym, świeżym ogórkiem.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatki:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Obraną i opłukaną fasolkę szparagową pokroić na 2,5 cm kawałki i obgotować przez 7-8 minut w lekko osolonej wodzie. wyjąć na sito i odsączyć.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
  2. W miseczce połączyć składniki sosu.
  3. Rozgrzać 1 łyżkę oleju i wrzucić czosnek i imbir. Po chwili dołożyć pokrojoną kaczkę i mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia. Wyjąć mięso na osobny talerz.
  4. Dolać resztę oleju i po rozgrzaniu wrzucić marchew i chili. Smażyć 3 minuty mieszając. Dołożyć fasolkę i mięso.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
  5. Wymieszać do połączenia składników.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
  6. Wlać składniki sosu do woka.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
  7. Gotować do momentu aż potrawa zacznie gęstnieć.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
  8. Rozłożyć porcje na talerze i przybrać pokrojonymi kawałkami ogórka, serwować z gotowanym ryżem jaśminowym.
    Smażona kaczka z warzywami i chili
Udostępnij ten przepis