Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

Bulion z makaronem Shirataki, tofu i grzybami Shitake

Polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-imbirowym

Ryba z cukinią w żółtym curry

Wołowina smażona stir-fry z brokułami

0
Wołowina smażona stir-fry z brokułami to błyskawiczne, zdrowe i smaczne danie, jedno z najpopularniejszych dań chińskich w USA. Wołowinę do tej potrawy należy starannie pokroić w cienkie paseczki, dzięki temu mięso będzie miękkie nawet po krótkim smażeniu z mieszaniem (stir-fry). Im twardsze mięso tym cieńsze powinny być paseczki, oczywiście danie będzie smaczniejsze przy zastosowaniu najdelikatniejszych kawałków wołowiny takich jak polędwica czy rostbef. Potrawę można opcjonalnie zagęścić mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody.

Czytaj dalej

Japońska zupa z kaczki z makaronem Soba

0

Bakłażan duszony na ostro

Agedashi dofu – tofu smażone na głębokim oleju

Zupa słodko-kwaśna z suszonym tofu i grzybami Mun

Polędwica wieprzowa po tajsku z makaronem udon