Makron udon z kaczką stri-fry

Makaron Dan Dan

Pikantna pasta z pomidorów i papryki

Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Kurczak smażony stir-fry z cukinią

Sałatka z dyni z sosem miso (by M. Klimczak)

Tajski bulion curry z makaronem mie

Grillowany bakłażan w marynacie miso (by Magda Klimczak)

Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Zupa rybna z kawałami ryby w cieście