Curry z wątróbki ze Sri Lanki

Zupa marchewkowa z makaronem sojowym po tajsku

Dyniowe curry z warzywami (by M. Klimczak)

Tajski bulion curry z makaronem mie

Smażony ryż po tajsku

Ketjap Manis indonezyjski słodki sos sojowy

Smażony pstrąg z tajskim sosem curry

0
Smażony pstrąg z tajskim sosem curry to danie o doskonale zrównoważonych smakach. Ostrości dodaje świeży imbir i czerwone curry a jogurt lekko łagodzi pikantność. Aromat garam masala, trawy cytrynowej i kolendry harmonizuje całość.

Czytaj dalej

Czerwone curry z krewetkami

Tajski smażony ryż z omletem tamago

Pieczony dorsz w chrupiącej panierce

0
Pieczony dorsz w chrupiącej panierce to lekkostrawne, aromatyczne danie z ryby, które zadowoli niejednego smakosza. Lekko pikantna, chrupiąca panierka jest wielkim atutem tej potrawy.

Czytaj dalej