Pikantny kalafior stir-fry

Pieczone bakłażany z miso Nasu Dengaku

Chrupiące ziołowe placuszki

Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Indyjskie curry z krewetek i mango

Kurczak smażony stir-fry z cukinią

Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego

Mule w zielonym curry (by M. Klimczak)

Congee po tajsku (by M. Klimczak)

Pasta z pieczonego bakłażana (by M. Klimczak)