Przejdź do treści

Dania główne

Makaron gryczany Soba z warzywami i tofu

Makaron gryczany Soba z warzywami i tofu

Makaron gryczany Soba z warzywami i tofu to błyskawiczne, zdrowe i niskokaloryczne danie wegetariańskie. Tofu to bogate źródło białka niezwierzęcego oraz fosforu, wapnia, potasu, magnezu, żelaza i witamin E oraz z grupy B. Może z powodzeniem zastępować mięso w żywieniu wegetarian.

Pstrąg w sosie imbirowo-grzybowym

Pstrąg w sosie imbirowo-grzybowym

Pstrąg w sosie imbirowo-grzybowym to łatwy i szybki przepis na pyszną rybę. Jest to typowy azjatycki sposób przygotowania ryby, rybę smaży się w całości następnie polewa sosem.

Kurczak w cieście z sosem sojowo-miodowym

Kurczak w cieście z sosem sojowo-miodowym

Kurczak w cieście z sosem sojowo-miodowym to bardzo smaczne chrupiące kulki kurczaka w cieście doprawione czosnkiem i przyprawą 5 smaków. Dodatek sosu sojowo-miodowego komponuje tę potrawę w doskonałą całość. Można podawać jako przekąskę lub z ryżem jaśminowym jako pełen posiłek.

Smażona wieprzowina z mango i marchewką

Smażona wieprzowina z mango i marchewką

Smażona wieprzowina z mango i marchewką to łagodne w smaku tajskie danie, ciekawe połączenie delikatnej polędwiczki wieprzowej ze słodkim mango i marchewką. Miłośnicy mocnych smaków mogą podostrzyć danie dodatkiem tajskiego sosu chili Sriracha.

Curry z kurczaka z mango i papryką

Curry z kurczaka z mango i papryką

Curry z kurczaka z mango i papryką to ciekawe połączenie ostrości ze słodkością i delikatnością mango. Jego wyjątkowy smak z pewnością zyska wielu zwolenników, zdecydowanie polecam!

Japoński stek wołowy Donburi

Japoński stek wołowy Donburi

Japoński stek wołowy Donburi to bardzo smaczne, pożywne i bardzo szybkie w przygotowaniu japońskie danie. Można podać z ryżem jako pełnowartościowy posiłek.

Smażona pierś kaczki w pikantnym sosie

Smażona pierś kaczki w pikantnym sosie

Smażona pierś kaczki w pikantnym sosie to chińskie danie w gęstym brązowym, apetycznie wyglądającym sosie. Zamiast z mięsa kaczki można tą potrawę przygotować z piersi kurczaka lub polędwiczki wieprzowej.

Pstrąg duszony w ostrym sosie

Pstrąg duszony w ostrym sosie

Pstrąg duszony w ostrym sosie to potrawa pochodząca z kuchni humańskiej (południowo-wschodnie Chiny). Dania tych rejonów charakteryzują się pikantnością, kwaśnymi smakami i obfitością.