Przepis na Pstrąg duszony w ostrym sosie
Czas przygotowania | 15 minut |
Czas oczekiwania | 1 godzina |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1 szt. pstrąga w całości
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
- 6 szt. cebuli dymki ze szczypiorem pokrojonej w krążki
- 2-3 łyżki sosu chili
- 1 łyżka wina ryżowego (ostatecznie białego wina)
- 125 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu (opcjonalnie)
- 2 łyżki oleju do smażenia
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju równomiernie rozprowadzając go po patelni.
- Przy pomocy dwóch dużych, płaskich łopatek wyjąć ostrożnie rybę i ułożyć na ogrzanym półmisku.
- Zwiększyć płomień, zdjąć pokrywę z woka, zredukować nadmiar sosu podgrzewając go przez 1-2 minuty. Ewentualnie zagęścić dodatkowo mąką kukurydzianą wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować i wymieszać.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz